خودآگاهی چیست؟
خودآگاهی یعنی قدرت شناخت جنبه های مختلف شخصیتی ورفتاری خودمان.
اززندگی خود چه می خواهی؟
دراین مقاله در مورد مهارت خوداگاهی و تاثیرآن برزندگیمان صحبت میکنیم و سوالات زیر را جواب میدهیم :
- آشنایی با ویژگی شخصیتی چه کمکی به ما میکند؟
- از زندگی چه میخواهیم؟
- چرا باید خودمان را بشناسیم
آشنایی با ویژگی شخصیتی چه کمکی به ما میکند؟
وقتی به رفتارهایی خودمان حساس باشیم ودقت داشته باشیم خیلی راحت در موقعیت های مختلف زندگی شغلی وخصوصی با مسايل برخورد میکنیم ،مشکلات گیجمان نمیکند ،تصمیم اشتباه نمیگیریم وبهترین رفتارها را انجام میدهیم،تکلیفمان با خودمان مشخص است ،سردرگم نیستیم.
خیلی اتفاقی یکی از دوستانم راکه اززمان دانشگاه میشناختم دیدم ،به ظاهر خیلی بی حوصله وغمیگن به نظر میرسید وقتی دلیلش را پرسیدم مطالبی را بیان کرد که برایم بسیار جالب بود،او برایم تعریف کرد
رشته ی تحصیلی را انتخاب کرده بود که با روحیاتش جور نبود ولی فقط به دلیل تاکید خانواده و دیگران که رشته ی خوبی است انتخاب کرده ،با هم فارغ التحصیل شده بودیم اما هنوزدر جای مشغول به کاار نشده بود وبه این مطلب اشاره کرد که اصلا نباید آن رشته را میخواند وعلاقه اش رشته ای دیگری بود.
ما با مهارت خودآگاهی یاد میگیریم که :
نقاط قوت خودمان را بشناسیم و برای حل آن بخش از نقاط اخلاقی مان که ضعیف است تلاش کنیم.
- کلام آخر اینکه
- شما میتوانید سوالات ونقطه نظر خود را در رابطه با خوداگاهی (خود شناسی) با ما مطرح کنید ویا در صورت نیاز به کمک وآگاهی بیشتر در مورد این موضوع با ما در تماس باشید.
انسان موجودی است که دارای ابعاد مختلف روانی ،اجتماعی ،معنوی،زیستی میباشد زمانی انسان به رضایت از زندگی می رسد که توانایی های مختلف خود را شناسایی کند ،هرچه بیشتر خود را بشناسند بهتر می تواند آنچه را که هستند بپذیرند یا تغییر دهند ، درمقابل احساس راضی نبودن از خود نشانه ای که به فرد هشدار می دهد را شناسایی کرده وتغییر لازم را ایجاد میکنند.
از نظر شلی دوال ورابرت ویکلند (روان شناسانی که اولین باربحث خودآگاهی را مطرح کردند) زمانی که ما توجه مان را روی خود متمرکز میکنیم ،رفتار فعلی مان را با معیارهایی درونی مان مقایسه و آن را ارزیابی میکنیم و در این فرایند نسبت به معیارهایی عینی خودمان هوشیار میشویم.