خیلی از شما برای افزایش اعتماد به نفس خود تلاش میکنید اما هنوز هم در نظر دیگران با اعتماد به نفس نیستید و دید آنها شما ضعیف و آرام هستید. اشکال کار شما، قوی نبودن زبان بدن است.
افراد با اعتماد به نفس، زبان بدن قوی دارند. یکی از مهمترین ویژگیهایی که افراد را با اعتماد به نفس و قوی نشان میدهد، زبان بدن آنها است.
با چند راهکار ساده میتوانید در زبان بدن خود تغییراتی ایجاد کنید و خود را با اعتماد به نفس نشان دهید.
ارتباط زبان بدن با اعتماد به نفس
هنگامی که بخواهید اعتماد به نفس خود را به دیگران نشان دهید، باید روی زبان بدن خود کار کنید. زبان بدن یک ارتباط با دیگران، بدون به کار بردن سخنی است.
وقتی بدون صحبت کردن و با حالات بدنتان موضوعی را به طرف مقابل منتقل کنید یعنی از زبان بدن کمک گرفتهاید. همه ما بدون اطلاع و آگاهی، جذب زبان بدن یکدیگر میشویم.
همچنین میتوانیم با زبان بدن مانند یک لبخند زدن با دیگران ارتباط برقرار کنیم. زبان بدن قوی به شما انرژی و روحیه میدهد و در شما ایجاد انگیزه میکند.
حتی اگر کمبود اعتماد به نفس دارید، زبان بدن خود را تقویت کنید چون باعث میشود شما فردی با اعتماد به نفس به نظر برسید. با مطالعه مقاله مفید افزایش اعتماد به نفس این خصلت را در خود تقویت کنید.
6مدل زبان بدن برای افزایش اعتماد به نفس
- سرتان را پایین نیندازید
وقتی سرتان را پایین میاندازید، حس ضعف و کمبود اعتماد به نفس را به اطرافیان خود منتقل میکنید.
افراد با اعتماد به نفس سر وچانه خود را بالا نگه میدارند. پس همیشه سعی کنید که سرتان را بالا نگه دارید طوری که انگار یک تاج روی سر خود دارید و باید آن را روی سرتان نگه دارید.
2.صاف و محکم بایستید
حالت راه رفتن و ایستادن شما بسیار مهم است. اولین برداشت دیگران از شما، با دیدن طرز ایستادن شما است.
برای اینکه خود را فردی قدرتمند و با عتماد به نفس جلوه دهید، باید صاف و با اقتدار بایستید و راه بروید. اگر شل و بی انرزی بایستید، خود را ضعیف نشان دادهاید.
کمرتان را صاف نگه دارید و شانهها را به عقب بکشید. این کار باعث میشود که اگر استرس و اضطرابی دارید پنهان شود و دیگران متوجه آن نشوند.
3.دستهایتان را پنهان نکنید
هنگام صحبت کردن، کف دستهایتان رو به بالا باشد و با کف دست به بالا اشاره کنید اینگونه صداقت خود را به طرف مقابل نشان میدهید. این حرکت شما را باعتماد به نفس جلوه میدهد.
دستهایتان را در جیبتان نگذارید یا دست به سینه نایستید. باید به موقع از دستها استفاده کنید و به آرامی آنها را تکان دهید.
4.به صحبتهای دیگران بی اهمیت نباشید
با تمام دقت و خیلی خوب به حرفهای طرف مقابل گوش دهید و به حرفهای او عکس العمل نشان دهید.
این عکس العمل میتواند به صورت تکان دادن سر یا تغغیر حالت چهره باشد. به طرف گوینده کمی خم شوید و به صورت او نگاه کنید. حواس او را پرت نکنید و عجلهای برای حرف زدن نداشته باشید.
هنگام گوش دادن به صحبتهای دیگران خود را مشتاق نشان دهید. هیچ وقت اخم نکنید یا دست به سینه نباشید، چون طرف مقابل حس میکند از حرفهای او خسته شدهاید.
5.از کلمات نامفهوم و بریده مثل هو، مثلا و این جور کلمات استفاده نکنید
در صحبتهایتان از کلمات بریده و نامفهوم ، شما را با اعتماد به نفس پایین نشان میدهد. از کلماتی استفاده کنید که موثر باشند.
به کار بردن کلماتی مانند مطمئن نیستم، راستش را بخواهید، هوم و غیره این مفهوم را میرسانند که شما به گفتههای خود اطمینان ندارید.
با صدای رسا و آرام صحبت کنید. منظور از صدای رسا، داد زدن نیست.
6.ارتباط چشمی با اطرافیان داشته باشید
بزرگترین نشانه اعتماد به نفس که خیلی به آن اشاره میشود، ارتباط چشمی است.
حین صحبت به چشمهای طرف مقابل نگا کنید تا اعتماد به نفس خود را نشان دهید. اگر نمیتوانید مستقیم به چشمها نگاه کنید، دو ثانیه به بینی، دو ثانیه به دهان، دو ثانیه چشمها و در آخر دو ثانیه به کل صورت نگاه کنید. اینگونه فرد متوجه اعتماد به نفس پایین شما نمیشود.
خلاصه کلام
برای یاد گیری زبان بدن میتوانید به حالتهای بدن افراد قوی و با اعتماد به نفس دقت کنید و آن حرکات را تکرار کنید.
با تقویت زبان بدن، خود را فردی با عتماد به نفس و قدرتمند نشان دهید.