بسیاری از افراد برای صحبت کردن در جمع و بیان نظر خود اعتمادبه نفس کافی ندارند و از سخنرانی وصحبت کردن در جمع میترسند. برای داشتن زندگی بهتر و روابط عمئمی بالا باید بر این ترس غلبه کنید.
با اعتماد به نفس گفت و گو کنید. اینگونه میتوانید نظرات و افکار خود را به راحتی بیان کنید. اگر میخواهید از این ترس رها شوید و با اعتماد به نفس صحبت کنید، نکات کاربردی که در این مقاله گفته میشود را به کار بگیرید. پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
9 روش افزایش اعتماد به نفس درمذاکره
1.آرامش خود را حفظ کنید.
هنگامی که بر خود کنترل داشته باشید و آرامش درونی خود را حفظ کنید، با اعتماد به نفس به نظر میرسید.
بدون استرس و اضطراب با دیگران صحبت کنید. با تمرین و تکرار ترس شما از صحبت کردن از بین میرود.
2.به موقع صحبت کنید.
موقعیت و زمان مناسب برای حرف زدن را پیدا کنید و شروع به حرف زدن کنید. برای مثال در مراسم ترحیم درست نیست یک خاطره بامزه و خندهدار تعریف کنید.
3.به همه احترام بگذارید.
شما وقتی حس خوب به خود و زندگیتان داشته باشید، دیگر تلاشی برای کوچک کردن بقیه نمیکنید و به اطرافیان خود بیتوجه نیستید. شما به اطرافیان خود احترام میگذارید زیرا خود را شایسته احترام میدانید. در نتیجه این احترام به شما برمیگردد.
4.به خود ایمان داشته باشید.
با خود تکرار کنید که من خوب صحبت میکنم. من سخنران خوبی هستم. با ترکرار این جملات مثبت، باور خود را تقویت کردهاید.
به این فکر کنید که دیگران از صحبت کردن با شما لذت میبرند و دوست دارند با شما هم کلام شوند. دوست دارند حرفهای دلنشین و مفید شما را بشنوند.
در گفت و گوهای ذهنی خود، همیشه مثبت راجب خودتان حرف بزنید، روی نکات مثبت و نقاط قوت خود تمرکز کنید. فکرهای منفی و مضر را کنار بگذارید. جملات مثبت با خود تکرار کنید.
5.روی زبان بدن خود کار کنید.
زبان بدن روی اعتماد به نفس شما در گفت وگو تاثیر زیادی میگذارد.
صاف راه بروید و بنشینید. نباید خمیده بی حال راه بروید یا بنشینید چون بدون اعتماد به نفس به نظر میرسید. هنگام صحبت کردن شانههایتان افتاده نباشد. به چشمهای مخاطب خود نگاه کنید.
با انجام این کارها، زبان بدن خود را قوی میکنید. حالت بدنتان روی روحیه شما و دید دیگرا نسبت به شما تاثیر دارد.
6.به حرف دیگران بها ندهید.
بها دادن به حرف دیگران یعنی کنترل زندگیتان را در اختیار بقیه گذاشتهاید. شما باید به جای اهمیت دادن به حرف دیگران روی اهداف و زندگی خود تمرکز کنید.
این کار به شما اعتماد به نفس میدهد و بدون توجه به نظر دیگران عقاید خود را بیان میکنید.
7.مطالعه داشته باشید.
کتاب مطالعه کنید. فیلم ببینید. اخبار روز را دنبال کنید. از این راهها اطلاعات دریافت کنید. با کمک این اطلاعات میتوانید در بحثها شرکت کنید.
صحبت کردن در جمع و مشارکت در بحثها به شما اعتماد به نفس میدهد. هنگامی که در جمع صحبت نمیکنید، منزوی میشوید. صحبت نکردن در جمع یکی از علائم کمبود اعتماد به نفس است.
8.لبخند روی لبتان باشد.
با هر حالی که دارید، همیشه لبخند بزنید. لبخند شما روی طرف مقابل شما تاثیر مثبت میگذارد. لبخند شما را فردی مهربان، جذاب و با اعتماد به نفس نشان میدهد. پس لبخند زدن یادتان نرود!
9.به لباس پوشیدن و ظاهر خود اهمیت دهید.
توجه بیش از حد به ظاهر مثل یک وسواس میماند، اما بی توجهی به لباس و ظاهر نیز باعث کمبود اعتماد به نفس میشود.
همیشه مرتب و تمیز لباس بپوشید و چهره آراستهای داشته باشید. مرتب لباس پوشیدن به معنی این نیست که لباسهای گران قیمت بپوشید.
لباس با کیفیت و شیک، با قیمت مناسب تهیه کنید. همیشه جوری لباس بپوشید که اعتماد به نفس داشته باشید.
خلاصه کلام
اعتماد به نفس در همه امور حائز اهمیت است. هنگامی که در گفت و گو اعتماد به نفس داشته باشید میتوانید به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کنید و در جمع بدون ترس نظر خود را بیان کنید.
با اعتماد به نفس حرف زدن باعث دیده شدن شما در جمع میشود و همه از حرف زدن با شما لذت میبرند.
از راهکارهایی که در مقاله گفته شد حتما استفاده کنید تا تاثیر اعتماد به نفس را در گفت و گوهای خود حس کنید.