نشانه های کمبود اعتماد به نفس
همه ما میدانیم که اعتماد به نفس، نقس بسیار مهمی در زندگی ما دارد. برای افزایش اعتماد به نفس ابتدا باید از دلایل عدم اعتماد به نفس جدا شوید.
حتما برایتان پیش آمده است که نسبت به خود و کارهایتان دید منفی داشته باشید. خود را ملامت کنید، همیشه بدترین شرایط و اتفاق را در ذهن خود داشته باشید. این افکار نشان میدهید شما به خودتان باور و ایمان ندارید، خود را نپذیرفته اید و اعتماد به نفس پایینی دارید.
شما ابتدا باید علامت های عدم اعتماد به نفس را بدانید و یا کمک آنها نسبت به خود آگاهی پیدا کنید. اگر این مسئله در زندگی شما وجود دارد میتوانید برای بهبودی آن تلاش کنید.
علائم از کمبود اعتماد به نفس
- مقایسه کردن با دیگران
افرادی که کمبود اعتماد به نفس دارند دائما خودشان را با بقیه مقایسه میکنند. این افراد به راهی که میخواهند بروند تمرکز ندارند و مدام چشمشان به بقیه است. مخصوصا با افرادی که موفق تر از آنها هستند خود را مقایسه میکنند.
این را بدانید که تنها رقیب شما، خودتان هستید. پس خودتان را با دیگران مقایسه نکنید.
- نظر دیگران مهم است.
شما اگر بهترین و درست ترین رفتار را هم داشته باشید باز هم یک نفر هست با شما اختلاف نظر داشته باشد. افرادی که از عدم اعتماد به نفس رنج میبرند، به تایید و نظر دیگران خیلی اهمیت میدهند و برایشان مهم است.
این افراد به دنبال تایید شدن از نظر دیگران هستند و به طرز فکر بقیه نسبت به خودشان برایشان مهم است. در صورتی که افراد با اعتماد به نفس به تایید و نظر دیگران نیازی ندارند.
- به ظاهر خود بیش از اندازه اهمیت میدهند.
آراسته و مرتب بودن بسیار خوب است. یکی از آداب معاشرت داشتن ظاهری منظم و زیبا است که تاثیر خوب روی افراد میگذارد. لازم نیست لباس گران و مارک بگیرید! لباستان مرتب و تمیز باشد؛ کافی است.
اگر افرادی خیلی زیاد به ظاهر خود میرسند و وسواس به خرج میدهند، کمبود اعتماد به نفس دارند. در جملات اعتماد به نفس دهنده گفته شد که با خود تکرار کنید من دوستداشتنی و جذاب هستم یا بگویید من زیبا هستم.
خود را درگیر ظاهرتان نکنید. پیشنهاد میکنم مقاله جملات اعتماد به نفس دهنده را مطالعه کنید. مطالب مفیدی میتوانید از این مقاله دریافت کنید.
- پرورش افکار منفی
افرادی که همیشه منفی باف هستند ودید منفی به همه امور دارند، اعتماد به نفس کافی ندارند. این افراد بدبین هستند و این بدبینی و حس منفی را به دیگران نیز منتقل میکنند. خوش بین بودن باعث افزایش اعتماد به نفس میشوند.
- مقصر دانستن دیگران
بعضی افراد باعث تمام کارها را دیگران میدانند. نتیجه اتفاقات چه خوب و چه بد را گردن بقیه میاندازند. البته بیشتر در نتایج بد دیگران را مقصر میدانند.
این افراد کمبود اعتماد به نفس دارند و مسئولیت پذیر نیستند. همچنین مسئولیت زندگی خود را بر عهده نمیگیرند و دیگران را مقصر میدانند.
- زود کم میارن
افرادی که اعتماد به نفس پایین دارند به خاطر افکار منفی و بدبینی که دارند، همیشه در مسیر رسیدن به اهدافشان خیلی زود کم میآورند و از ادامه دادن دست میکشند.
این افراد به توانایی های خود ایمان ندارند، به همین خاطر به دنبال اهداف و رویاهایشان نمیروند و زود تسلیم میشوند.
- زبان بدن
زبان بدن خیلی از رازهای درون شما و شخصیت شما را آشکار میکند. افرادی که اعتماد به نفس کمی دارند، همیشه معذب هستند و حالت بدنشان طوری است که انگار خجالت زده هستند. با اقتدار و صاف راه نمیروند. معمولا دست به سینه هستند و پاها را مورب روی هم قرار میدهند.
- حاظر نیستند از نقطه امن خود بیرون بیایند.
یکی از علائم کمبود اعتماد به نفس، هراس از تغییر و دگرگونی است. افرادی که اینگونه هستند دوست ندارند تغییر کنند. حتی اگر تغییر مثبتی باشد و به نفع آنها تمام شود.
میترسند خود را به چالش بکشند و تغییری در زندگی خود ایجاد کنند. ترجیح میدهند در نقطه امن خود بمانند.
- بهانه آوردن و دلیل تراشی
افرادی که در برابر انتقاد دیگران دلیل میآورند، اعتماد به نفس پایینی دارند. معمولا افراد در برابر انتقاد سکوت میکنند تا بعد به آن انتقاد فکر کنند و آن را بررسی کنند.
اما افرادی که در برابر انتقاد شروع به بهانه آوردن میکنند، اعتماد به نفس کافی ندارند.
خلاصه کلام
شناختن اعلائم کمبود اعتماد به نفس مهم است. با شناخت این مشکل، باید برای رفع آن کارهایی را انجام دهید. بعد از رفع این مشکل میتوانید برای تقویت اعتماد به نفس قدم بردارید. میتوانید کتاب های روانشناسی در این زمینه را مطالعه کنید یا در دوره های افزایش اعتماد به نفس و رشد فردی شرکت کنید.
مطالعه کتاب مدت زمان زیادی لازم دارد اما با شرکت در دوره های افزایش اعتماد به نفس آقای روحانیان علاوه بر اینکه در مدت زمان کوتاهی اطلاعات مفید در اختیارتان میگذارند، 15 روز پشتیبانی دارد.