سخنرانی در جمع برای اکثر افراد دشوار است و از سخنرانی میترسند، این امری طبیعی ست. سخنرانی در حضور افراد زیاد باعث استرس و اضطراب در سخنران میشود و این اضطراب موجب میشود سخنرانی خوبی نداشته باشد. مقابله با این ترس و نگرانی به شما کمک میکند واکنش بهتری در آن شرایط نشان دهید. زمانی یک سخنران خوب و مفید هستید که بتوانید آرامش خود را حفظ کنید و با عتماد به نفس صحبت و رفتار کنید.
به خاطر داشته باشید حس شما به مخاطب منتقل میشود. پس یکی از ابزار مهم یک سخنرانی قدرتمند داشتن اعتماد به نفس میباشد.
با ستفاده از چند راهکار ساده میتوانید بر ترس خود غلبه کنید و یک سخنرانی خوب و موفق داشته باشید.
- فکر کنید مخاطبان در کنارتان هستند.
هنگامی که مخاطبان را در مقابل خود میبینید ترس و اضطراب شما را فرا میگیرد. اما اگر مخاطبان را در کنار خود حس کنید باعث افزایش اعتماد به نفس شما میشود. این موضوع را بدانید مخاطبان موفقیت شما را میخواهند آنها منتظر یک سخنرانی موفق را ببینید و اینطور فک کنید که برای شما آرزوی موفقیت میکنند.
- به خودتان سخت نگیرید.
وقتی از حرف از یک سخنرانی میشود اکثر آدم ها به این فکر میکنند که چگونه ظاهری باید داشته باشند یا لباس خاصی باید بپوشند. اما اینطور نیست، هنگام سخنرانی ظاهر آراستهایی داشته باشید و به خودتان سخت نگیرید در واقع خودتان باشید.
- افرادی که به حرف هایتان گوش می دهند را بیابید.
حین سخنرانی افرادی را میبینید که کلافه و بی حوصله به شما نگاه میکنند این باعث نگرانی در شما میشود و اعتماد به نفستان را پایین میآورد. بین جمع به دنبال کسانی باشید که با اشتیاق به شما گوش میدهد و نسبت به حرف های شما عکس العمل نشان میدهد مانند تکان دادن سر. به این افراد توجه کنید باعث تقویت اعتماد به نفس شما میشود همچنین حس خوب به شما منتقل میکنند. این طوری میتوانید پرقدرت ادامه دهید و افراد زیادی را جذب سخنرانی خودتان کنید.
- شوخ طبع باشید
در شروع سخنرانی میتوانید با مخطبان شوخی کیند یا آن ها را بخندانید. این کار موجب صمیمیت در جمع میشود. لبخند روی لب افراد باعث تقویت اعتماد به نفس در شما میشود. فقط به خاطر داشته باشید برای خنداندن مخاطبان خودتان را تحقیر و تمسخر نکنید.
- راجب خودتان مثبت فکر کنید.
همیشه به خودتان جملات مثبت و امید دهنده بگویید و حس خوبی به خودتان داشته باشید این کار سبب تقویت اعتماد به نفس شما میشود. به خصوص قبل سخنرانی!
قبل از سخنرانی جملاتی مانند: من دوستداشتنی هستم، خودم را دوست دارم، من از پس هر کاری بر میآیم، من سخنران خوب و موفق هستم و از این قبیل جملات با خود تکرار کنید. این جملات به شما حس و حال خوبی میدهد و با آرامش و اطمینان خاطر شروع به سخنرانی میکنید.
- تمرین فراموش نشود!
برای بهتر شدن در هر کاری تمرین و تکرار فوق العاده است. برای پیشرفت و حرفه ای شدن در سخنرانی باید تمرین زیادی داشته باشید. سخنرانی های خود را ضبط و بررسی کنید نقطه قوت و نقطه ضعف خود را بشناسید.
نقاط قوت خود را رشد دهید و تلاش کنید نقاط ضعف ها را رفع کنید. هر چه بیشتر تمرین کنید در سخنرانی پیشرفت میکنید و تسلط شما بیشتر میشود همچنین موجب افزایش اعتماد به نفستان میشود.
- زبان بدن در سخنرانی شما مهم است!
زبان بدن در رساندن پیغام شما تاثیر دارد. وقتی رو به روی شنودگان میایستید قبل از اینکه سخنی بگویید نحوه ایستادن شما، حالت دست ها و چهره اطلاعات و پیام هایی را از شما به شنوده میرساند به همین دلیل زبان بدن شما اهمیت دارد.
بهتر است حین سخنرانی لبخند بزنید؛ شروع با لبخند حس خوبی را به مخاطب منتقل میکند و باعث ارتباط با آن میشود همچنین چهره شما با اعتماد به نفس دیده میشود.
هنگام سخنرانی از دست هایتان استفاده کنید.
خلاصه کلام
درسته است که ترس از سخنرانی در اکثر افراد وجود دارد ولی شما میتوانید با 7 راهکار بی نظیری که در متن بالا گفته ایم، با این ترس رو به رو شوید و بر آن غلبه کنید.
شما توانایی این را دارید که یک سخنران فوق العاده شودید به شرطی که تلاش و صبر داشته باشد و از راهکار های ما استفاده کنید.