بلاگ

ترک عادت؛ ۴ گام ساده برای خلاص شدن از شر عادات بد

از عادت‌های بد خلاص شوید

آیا رفتاری دارید که به شما لطمه می‌زند و تاثیر بد روی کار و زندگیتان می‌گذارد؟

مثلا ساعت‌ها مشغول به گشت و گذار در شبکه‌های مجازی می‌شوید؟ بیش از حد تلویزیون تماشا می‌کنید؟ یا در ساعات کاری که باید روی کارهایتان تمرکز داشته داشته باشید، تماس‌های غیر ضروری و شخصی می‌گیرید؟

این عادت‌های بد وقت شما را می‌گیرند و به زندگی شما آسیب می‌زنند. به رفتار یا فکری که بیش از حد انجام شود و به مرور زمان به صورت ناخود آگاه انجام شود؛ عادت می‌گویند.

بعضی از عادت‌ها مانند کتاب خواندن، سحرخیزی، مثبت اندیشی و غیره موثر و سازنده هستند. پس عادت‌ها هم ارزشمند و هم مخرب هستند.

خوبی عادت این است که ناخود آگاه انجام می‌شود و نیازی به تمرکز ندارد. بنابراین می‌توانید این تمرکز و انرژی خود را در کار‌های دیگر استفاده کنید.

از طرفی دیگر به خاطر ناخود آگاه انجام شدنش، آسیبی که به زندگی و کارتان می‌زند را متوجه نمی‌شوید و به تکرار آن ادامه می‌دهید.

عادت‌های بد تاثیر بدی روی زندگی شما می‌گذارند. عادت‌هایی مانند پرورش افکار منفی، پشت گوش انداختن کارها، دیر رسیدن به قرارها، عجولانه تصمیم گرفتن و غیره عادت‌های بد تلقی می‌شوند.

اگر می‌خواهید از شر عادت‌های بد خلاص شوید و تغییری در زندگی خود ایجاد کنید، در این مقاله با ما همراه باشید.

غلبه بر عادت‌های بد

غلبه کردن بر عادت‌های بد کار بسیار سختی است. این عادت‌ها در ناخود آگاه شما ریشه کرده‌اند و در شرایط مختلف این عادت‌ها بدون آگاهی انجام می‌دهیم.

امام علی (ع) می‌فرماید: گناه نکنید، چرا که گناه کردن از توبه کردن اسان‌تر است. این سخن شما را متوجه این می‌کند که ایجاد تغییری کوچیک آنقدر  دشوار است که از انجام آن صرف نظر می‌کنید.

ایجاد این تغییر هر چقدر هم سخت باشد امکان پذیر است. اراده قوی شما و حمایت دیگران به شما کمک می‌کند به خواسته‌هایتان برسید. تحقیقات نشان داده است که 2 ماه تا 8 ماه لازم است تا یک عادت بد را ترک کنید.

برای تغییر زمان زیادی لازم است و یک شبه انجام نمی‌شود. طبق یک برنامه ریزی دقیق مراحل ترک عادت‌های بد را می‌توانید شروع کنید. عادت‌هایی که مدت‌ها است انجام  می‌دهید، از بین بردنشان سخت است و باید به خودتان زمان بدهید و صبور باشید.

 

مراحل ترک عادت

1-خودآگاهی

عادت‌های مخرب خود را پیدا کنید و تصمیم به اصلاح آن گرفته‌اید. در اولین قدم باید دلیل و رقبت شما به انجام آن عادت را پیدا کنید. برای یافتن دلیل باید زمان کافی به آن اختصاص دهید و راحت از کنارش نگدرید.

هنگامی که به کارهایتان دقت کنید و درون نگری کنید. منشا این عادت‌ها را پیدا می‌کنید. برای مثال شما گاهی با سرعت غیر مجاز رانندگی می‌کنید. وقتی دقت می‌کنید، متوجه می‌شوید هنگامی که غذای چرب و ناسالم خورده‌اید این کار را انجام می‌دهید یا زمانی که با ناراحتی از خانه خارج می‌شودید با سرعت غیر مجاز رانندگی ‌می‌کنید. اینگونه می‌توانید منشا عادت‌های خود را بیابید.

2-به دوستان و اطرافیان اطلاع دهید

بعد از یافتن سرچشمه عادت مخرب، بهتر است به دیگران راجب تصمیمی که گرفته‌اید، اطلاع دهید. با دوستان و نزدیکان خود در مورد ترک عادت صحبت کنید و بگویید که قصد انجام چه کاری را دارید.

اگر زمانی شما تصمیمی که گرفته‌اید را فراموش کنید یا اراده شما ضعیف شود، اطرافیان به شما یادآوری می‌کنند. با تذکردادن آن‌ها شما از راهی که رفته‌اید ناامید نمی‌شوید.

3-مراقب برگشت عادتتان باشید

ممکن است قبل از ترک کامل عادت، در شرایطی قرار بگیرید که امکان بازگشت عادت و تکرار اشتباه شوید. تا می‌توانید از این شرایط دوری کنید.

مرحله سختی است اما شما باید خود را برای این اتفاق آماده کنید. مراقب محرک‌ها و انگیزه‌هایی که شما را به سمت عادت‌های بد سوق می‌دهند؛ باشید.

 

4-به خودتان پاداش دهید

به خاطر ترک عادت بدی که ترک کرده‌اید، به خود پاداش دهید و به خوش گذرانی بروید. ترک عادت بد خود یک هدیه بزرگ است.

روش های ترک عادت

خلاصه کلام

با ترک عادت‌های بد تغییری در زندگی خود ایجاد می‌کنید که بسیار موثر است. از این به بعد به فکر ترک عادت‌های بد باشید و عادت‌های خوب را جایگزین کنید.

به اشتراک بگذارید