بلاگ

چرا به هدفم نمی رسم؟


چرا به هدفم نمی رسم؟

دراین مقاله می خواهیم به این سوال مهم پاسخ دهیم که چرا به هدفم نمی رسم ؟همه ما در زندگی خود اهداف و خواسته های مختلفی تعیین می ‌کنیم، اما به دلایل مختلفی نمی توانیم به آنها برسیم. اینجا یک سوال مطرح می شود که چرا به هدفم نمی رسم؟

برای درک بهتراین موضوع به این مثال ها توجه کنید. همه آدمها دوست دارند در زمینه مالی خود فلان ماشین را بخرند یا فلان خانه را پیش خرید کنند یا دوست دارند در زمینه تحصیلی به مدرک مشخصی برسند یا در زمینه شغلی خود ترفیع خوبی بگیرند یا اینکه فردی هدف و خواسته زندگی اش مهاجرت است یا شخصی دوست دارد در زندگی فردی خود روی شخصیت و ذهنیت و مهارت خود کارکند.

چرا به هدفم نمی رسم؟

این موردهایی که گفتیم اهداف و خواسته های مختلفی بود که اکثراً همه ما آنها را داشته ایم یا حداقل به آنها فکر می کنیم البته ،هر کسی می تواند خواسته و اهداف خودش را داشته باشد و برای داشتن هدف هیچ حد و مرزی تعیین نشده است.

و در سفر زندگی خودمان خواسته هایی را تعیین می کنیم و برای رسیدن به آنها برنامه ریزی می کنیم تا بتوانیم با پشتکار فراوان به آنها برسیم اما رسیدن به هدف به خودی خود کار آسانی نیست. مخصوصاً اگر مانع های بزرگی جلوی راه شما باشد و ندانید در مسیر رسیدن به هدف چه نکاتی را به کار بگیرید.

و همچنین اگر ندانید که اصلاً چه هدفی مناسب زندگی شماست و این هدف از قبل تعیین نشده باشد و جزوه آن دسته از آدمها باشید که هدفی در زندگی ندارند کار کمی مشکل تر خواهد شد .

 

بنابراین  موضوعی که خیلی مهم است این است که در ابتدای کار هدف گذاری خوبی انجام دهید و بعد برویم سراغ  این موضوع که چرا به هدفم نمی رسم؟

حتماً شما هم برای یکبار هم که شده تجربه ای داشتید که با ذوق و شوق هدفی را تعیین کردید اما وسط راه انگیزه خودتون رو از دست دادید مثلاً برای آموزش رانندگی اقدام کردید و هدف خودتون رو گذاشتید که من در ماه فلان گواهینامه‌ را می گیرم، اما زمانی که وارد این آموزش شدید، وسط های راه ، راهزن های زیادی برای نرسیدن به هدف تون پیدا میشه یکی از این راهزن ها ترس است ، راهزن بعدی میتونه اهمال کاری باشه راهزن بعدی میتونه کامل گرایی باشه  وهمچنین راهزن های دیگر که در ادامه مقاله به آن ها می پردازیم.

اگر به دنبال این موضوع هستی که چرا نمی توانی به اهداف و خواسته هات برسی  در این مقاله راهزن هایی را برایت معرفی می کنیم که هر کدام از این راهزن ها سدی است برای نرسیدن به خواسته ها و اهداف زندگیت، اگر می خواهی بدونی چه راهزن هایی در نرسیدن به خواسته های تو نقش دارند تا آخر مقاله همراهم باش.

چرا به هدفم نمی رسم؟

دلایل اینکه چرا به هدفم نمی رسم ؟

حتما باید دلایل اینکه چرا به هدفم نمی رسم ؟ را بدانید تا بتوانید در راه تغییر این موضوع قدم بردارید

راه زنهای نرسیدن به اهداف چیست؟

  • مورد اول داشتن افکار منفی
  • مورد دوم اهمال کاری
  • مورد سوم نداشتن برنامه ریزی
  • مورد چهارم جان سختی
  • مورد پنجم کامل گرایی
  • مورد ششم نداشتن چشم انداز
  • مورد هفتم بی انگیزگی

در ادامه مقاله به هر کدام از این  مورد ها به صورت اختصاصی می پردازیم تا اطلاعات خوبی کسب کنید.

چرا به هدفم نمی رسم؟

 

راهزن شماره یک :

داشتن افکار و باورهای منفی مخرب

اولین مورد برای اینکه بدانید

چرا به هدفم نمی رسم؟

این موضوع است داشتن افکار وباورهای منفی و زمانی که می خواهید هدفی را تعیین کنید و به آن خواسته یا هدف برسید باید روی باورهای منفی و افکار منفی خود کار کنید، مثلاً فردی را در نظر بگیرید که برای خود هدفی مثل خانه خریدن را تعیین کرده اگر باورهای منفی و بازدارنده داشته باشد که مثلاً تو بی عرضه ای تو نمی توانی پس انداز کنی و تو ول خرجی نمی توانی این خانه را بخری نتیجه این افکار این می تونه باشه که اصلاً از داشتن چنین هدف و خواسته ای  منصرف بشی یا مثلاً می خواهی مدرک دانشگاهی را بگیریم اگر باور منفی و بازدارنده داشته باشی نمی توانی به آن مدرک برسی چون مدام صدایی از درون به توگوسزد می کنه که : تو خنگی تو لایق چنین مدرک دانشگاهی نیستی ٫.

و اگر نتوانی این باورهای بازدارنده و منفی را تغییر دهید به جرات می توانم  بگویم با توجه با این افکار منفی نمی توانی به هدفی برسی.

زمانی که با آدم ها صحبت می کنم متوجه یک موضوع مهمی می شوم آدمها در مسیر رسیدن به هدفشون به جای اینکه برای خود چشم اندازی تعیین کند مدام اسیره این باورهای منفی و افکار منفی خود هستند و با پیش بینی های منفی خود روز به روز راه رسیدن به خواسته و اهداف شان را سخت تر می کنند

چرا به هدفم نمی رسم؟

زمانی که منفی نگری و مدام غر می زنید این افکارباعث میشه تا ما عملکرد مون به شدت پایین بیاد و به جای اینکه انرژی خود را برای رسیدن گام به گام به اهدافمون صرف کنیم این انرژی را برای افکار منفی هدر می دهیم با این کار بازدهی ما به شدت پایین می آید برای این افکار منفی یک تکنیک عالی برای شما بیان می کنم که می توانید زمانی که درگیر این افکار و باورهای منفی شدید از آن ها استفاده کنید

 

این تکنیک به این صورت که از جمله اگر و آنگاه استفاده می کنیم به عنوان مثال می خواهی هدفی را تعیین کنیم که در ماه فلان مدرک رانندگی را بگیرم یا در سال فلان مدرک دانشگاهی فلان را بگیرم یا می خواهم این یک سال پس انداز مالی خوبی داشته باشم زمانی که افکار منفی به سراغ تان می آید

مثلاً اگر نتوانم مدرک رانندگی را بگیرم آبرویم می رود یا اگر نتوانم مدرک دانشگاهی را بگیرم دیگران در مورد من قضاوت هایی می کنند در این موقعیت از تکنیک اگر و آنگاه استفاده می کنیم مثلاً اگر نتوانستم رانندگی را بیاموزم روند آموزش به سرعت نبود آن گاه این کار را می کنم مثلا آنگاه کلاسهای بیشتری برمی دارم. شما با این تکنیک می‌توانید از بار منفی افکار و باورهای منفی خودکم کنید.

تکنیک دیگری وجود دارد به اسم تکنیک جایگزین افکار هر زمانی که فکر منفی سراغ شما آمد سریعاً فکر مثبتی را جایگزین آن کنید با این تکنیک بعد از مدتی به شما قول می دهم تا حدودی از افکار و باورهای منفی خلاص شوید.یا اینکه افکار منفی را ببینید و اجازه دهید مثل قطاری رد شوند و فقط مشاهده کننده باشید از بیرون تا درگیر آنها نشوید.

چرا به هدفم نمی رسم؟

با اهمال کاری و تنبلی چه کنم؟

یکی از مورد هایی که باعث میشه تا ما به هدف مون نرسیم اهمال کاریه

اهمال کاری یا همان تنبلی به معنای تاخیر انداختن کارهاست. یعنی امروز می خواهم برای رسیدن به هدفم که سلامت و خوش اندامی است ، ورزشی کنم زمانی که وقت رسیدن به اقدام می رسد می گویم حالا امروز نه و فردا انجام می دهم یا می خواهیم جزوه های دانشگاهی را بگیرم و استارت درس خواندن را بزنم برای خودم دلایل مختلفی می‌آورم که امروز نه برای انجام دادن این کار هنوز وقت دارم .

اهمال کاری اجازه نمی دهد تا کارهای مهمی را که در جهت رسیدن به خواسته ها و اهداف مان داریم انجام دهیم و مدام کارهای مان را به تعویق می اندازیم و به کارهای غیر ضروری مثل خواب ولگردی در فضای اجتماعی یوتیوب اینستاگرام و … می پردازیم.

البته اگر کمی در مورد مغز تحقیق کرده باشید می دانید که این یکی از عملکردهای مغز است که کارهای مهم را برای ما سخت جلوه می دهد و برای کارهای بی اهمیت مدام دوپامین ترشح می کند همین آگاهی از عملکرد مغز می تواند کمک مهمی به ما کند تا بدانیم از اهمال کاری دست برداریم و به کارهای مهم بپردازیم.

چرا به هدفم نمی رسم؟

 

تاب آوری یعنی چه؟

اگر می‌خواهی به خواسته ها و هدفت برسی باید بدانی در این جامعه چگونه جان سخت باشیم و به راحتی از هدفت دست نکشی یکی از ابزارهایی که برای رسیدن به هدف باید بیاموزید همین جان سختی است باید بدانی در زمانی که اوضاع جامعه خوب نیست و همه ناامید هستند و برای زندگیت هدفی تعیین کنی تاب بیاوری و جا نزی آدم های موفق کسانی هستند که به اهداف شان می‌رسند جمله بسیار مهمی دارند این جمله این است:

آن چیزی که تو را نکشد قوی تر تان می کند

آدمهای جان سخت زمانی که در جهت رسیدن به اهداف شان با مشکلات زیادی روبه رو می شوند این باور را دارند که مشکلات حل شدنی هستند و به مشکلات به دید مسئله نگاه می کنند مشکل حل شدنی نیست اما مسئله حل شدنی است.

تاب آوری یک مقاومت ذهنی است که به تو نشون می دهد هر چقدر با مشکلات و حوادث خواسته‌های خودت کنار بیایی اعتماد به نفس بیشتری کسب می کنی و در مراحل زندگیت وقتی به هدفی می خواهی برسی دیگر به راحتی جا نمیزنی و آن هدف را رها نمی کنی فرق آدم معمولی با آدم موفق می‌تواند همین جان سختی باشد.

در کتاب کار نشد نداره اثر ماری فورلئو یک نکته عالی در مورد جان سختی که بیان می کند این موضوع است او می گوید لطفاً با گفتن برای شما راحت است شما خیلی خوش شانس هستید از زیر بار کارهای تان شانه خالی نکنید و از هر مطلبی که می خوانید از خودتان سوال کنید من چه چیزی می توانم از این مطلب یاد بگیرم؟ تا به کارم بیاید.

چرا به هدفم نمی رسم؟

 

کامل گرایی خودزنی خاموش

کامل گرایی یک خودزنی خاموش است وقتی هدف و خواسته ای را در زندگی تعیین می کنی و به خودمون گوشزد می کنیم که این هدف را به بهترین شکل ممکن باید انجام بدهیم با این طرز فکر کامل باعث می شویم اصلا اقدامی انجام ندهیم یا آنقدر آن اقدام را با استانداردهای بالا انجام می دهیم تا هر کاری برای ما خسته کننده می شود کامل گرایی به معنای خود زنی است.

که میل به این داریم که هر روز نسبت به دیروز مان بهتر عمل کنیم مثلاً برای رسیدن به هدف امروز کمی کار انجام دادیم و سعی می‌کنیم از دیروزمان کامل تر و با استاندارد بالا تری آن اقدام را انجام دهیم در واقع استانداردهایی برای خود و دیگران تعیین می کنیم که بسیار آزار دهنده است.

برای اینکه در رسیدن به خواسته ها و اهداف آن دچار کامل گرایی نشوی می توانیم از سیستم اجایل استفاده کنیم یعنی مثلاً اگر می خواهیم مقاله بنویسیم آن مقاله را با توجه به آن چیزهایی که آموخته ایم بنویسیم و به مرور زمان به اصلاح آن بپردازیم یا مثلاً رانندگی را یاد بگیریم و به مرور زمان رانندگی خودمان را اصلاح کنیم این سیستم می‌تواند کمک کند از کامل گرایی خود دست بردارید.

 

 

نداشتن چشم انداز و بی انگیزه گی

زمانی که برای خود هدفی را طرح می کنید حتماً چشم انداز آن هدف را هم ببینید مثلاً می خواهید رانندگی یاد بگیرید اما به طور مشخصی چشم انداز آن هدف را نمی نویسید مثلاً چشم انداز این هدف می تواند این باشد که با فرزندانتان بیرون می روید مستقل تر می شوید اعتماد به نفس بیشتری احساس می کنید و غیره …  وقتی چشم انداز نداری، مطمئناً وسط راه خسته و درمانده و بی انگیزه می شویم از این به بعد این موضوع را آویزه گوش تان کنید برای هر هدف چشم انداز خود را بنویسید تا اصلاً بدانید آخرین راه به چه چیزی می خواهید برسید زمانی که بدانید دیگر خسته و بی انگیزه نمی شوید و از مسیر هدف لذت می برید.

برنامه ریزی برای اهداف

همه کسانی که به اهداف خود می رسند حتماً برنامه‌ریزی مشخصی داشته اند تا به هدف خود برسند برای برنامه‌ریزی می توانید از دفترهای برنامه ریزی استفاده کنید که هرروز بدانید در جهت رسیدن به اهدافتان چه کارهایی بر کارهای دیگرتان مقدم تر است و در انتهای روز کارهای انجام شده را تیک بزنید یک روش دیگه برای برنامه ریزی استفاده از ترلو است می‌توانید آنجا اقدامات لازم را بنویسید و هر روز کارهای تان را با توجه به آن برنامه انجام دهید در هر صورت نمی شود به هدف و خواسته بدون داشتن برنامه ریزی منظم و دقیق رسید.

جمع بندی

دوست من اگر راه رسیدن های خواسته ها و اهداف را پیدا کنی میتوانی به راحتی به اهداف زندگیت برسی و هر بار که به هدفی در زندگی میرسی به خودت افتخار می کنی امیدوارم این مقاله بتواند کمکی در جهت رسیدن به اهداف تان به شما کرده باشد منتظر نظرات و دیدگاه تان هستیم

 

به اشتراک بگذارید